Uluslararası İleri Düzey Pozitif Psikoterapi Eğitimi
POZİTİF PSİKOTERAPİ MASTER (İLERİ DÜZEY) EĞİTİMİ
Pozitif Psikoterapi Eğitimi temel ve ileri eğitim aşamalarından oluşmaktadır. Temel Eğitim ve Master Eğitimi olarak belirtilen iki eğitim aşaması bulunmaktadır.
İleri Düzey Eğitiminin amacı; katılımcıların Pozitif Psikoterapi ve yöntemleri ile ilgili bilgilerini derinleştirmeleri ve psikoterapi uygulamalarında deneyim kazanmalarını sağlamaktır.
EĞİTMENLER
- Prof. Dr. Ebru Çakıcı Psikiyatrist, Psikoterapist, Pozitif Psikoterapi Master Eğitmeni
- Dr. Sheyda Rafat Psikolog, Psikoterapist, Pozitif Psikoterapi Master Eğitmeni
- Enver Çesko Psikolog, Psikoterapist, Pozitif Psikoterapi Master Eğitmeni
- Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Varlıklı PDR, Psikoterapist, Pozitif Psikoterapi Master Eğitmeni
MODÜLLERDE ELE ALINAN BAŞLIKLAR
Modül 1. Pozitif Psikoterapiye Giriş
İnsan doğası, gelişim paradigmaları, sosyal değişim, mesafe alma yöntemi, pozitif psikoterapinin üç ilkesi, etkileşimin üç safhası, çok kültürlü dünyada yaşamanın zorlukları ve faydaları, zihin modelleri- kişiler arası modeller, denge modeli, çatışmaya tepki verme kapasitesi, kaçışlar ve psikosomatik tepkiler, hasta -terapist ilişkisi, pozitif yorum, öykü – söz - fıkraların kullanımı, yeteneklerin geliştirilmesi, sevme ve bilme temel yeteneği, ikincil yetenekler, gerçek yetenekler.
Modül 2. Pozitif ve Transkültürel Psikoterapide İleri Kavramlar
Farklılaşma analizi ve kavramların ayırt edilmesi, mikro-travmalar, gerçek yetenekler ve çatışmalar, gerçek çatışma, iç çatışma, temel çatışma, problem çözmenin 5 basamağı, kendine yardım - terapi ve eğitimde 5 basamak stratejisinin uygulaması, tedavi edici bir araç olarak PPT’ de ilk görüşme, ilk görüşmede 5 basamak, tedavi planı (seans ve süreçte beş basamak), çatışma reaksiyonu alanları ve savunma ve kompensasyon, gerçek yeteneklerin gelişimsel boyutu, psikoterapide tanı boyutu-çatışma reaksiyonu, çatışma içeriği ve kişilik.
Modül 3. Kendini Tanıma
Modül 4. Psikodinamikler ve İnsan Gelişimi
Bozukluklar, hastalıklar, semptomlar ve bunların terapideki sembolik işlevlerinin kullanımı, psikodinamik bakış açısından gerçek çatışma, iç çatışma ve temel çatışma, anahtar çatışma, kaynakların ele alınması - psikodinamik kavramsallaştırma, psikoseksüel gelişim teorisi ve gelişime psikodinamik yaklaşımlar, psişik yapı teorisi, savunma mekanizmaları ve kompensasyon, gelişime yönelik diğer psikanalitik ve psikodinamik yaklaşımlar, psikanalitik terimlerin pozitif karşılığı.
Modül 5. İlk görüşme, tanı ve teknikler
İlk görüşmede içeriğin ele alınışı, bozukluk ve hastalıkların pozitif işlevi, sağlık - enerji ve çatışmanın dört alanı, makro travma durumları ve psikosomatik reaksiyonlar, gerçek çatışmanın rolü, tanı, psikodinamikler ve rapor yazımı, PPT’de teknikler (transkültürel örnekler, bakış açısının değiştirilmesi, durum kontrolü, organ eğitimi, gözlem takvimi, psiko vampir, FAE), WIPPF kullanımı, eyleme vurma problemi, gevşeme teknikleri, supervizyon.
EĞİTİM SÜRESİ
Toplam 710 saat.
- 300 saat teorik eğitim
- 100 saat “Kendini Tanıma” çalışması. (Bireysel ve grup ile)
- 250 saat pratik çalışma
- 60 saat süpervizyon
EĞİTİM TARİHİ
- Modül 20-22 Eylül 2019 Prof. Dr.Ebru Çakıcı Pozitif Psikoterapiye Giriş
- Modül 22-24 Kasım 2019 Prof. Dr.Ebru Çakıcı Pozitif Psikoterapide İleri Kavramlar
- Modül 24-26 Ocak 2020 Prof. Dr. Ebru Çakıcı Psikodinamikler ve İnsan Gelişimi
- Modül 28-29 Şubat 1 Mart 2020 Dr. Sheyda Rafat Kendini Tanıma
- Modül 17--19 Nisan 2020 (Uzaktan Eğitim) Prof. Dr. Ebru Çakıcı Psikopatoloji - Çeşitli Bozuklukların İncelenmesi
- Modül 29-31 Mayıs 2020 (Uzaktan Eğitim) Psikolog Enver Çesko Psikoterapötik İlişki
KİMLER KATILABİLİR
Tıp, Psikoloji, Psikiyatri, Psikolojik Danışman ve Rehberlik, Sosyal Hizmetler alanında 4 yıllık lisans eğitimlerinden herhangi birini ve Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi (200 saat) tamamlamış olmak gerekmektedir.
SERTİFİKA
“Pozitif Psikoterapist” sertifikasının alınması için katılımcıların yukarda bahsedilen içeriğin tamamlanmasından sonra ilave olarak aşağıda belirtilen şatları gerçekleştirmeleri gerekir:
• En az iki hocadan oluşan sınav jürisinin sözlü sınavından geçmek.
• En az 20 sayfalık özgün bir master tezi hazırlamak.
• 5 vaka için vaka raporu hazırlamak.
KATILIM ÜCRETİ:
- 2019-2020 Tarihlerindeki İleri Düzey Pozitif Psikoterapi Eğitim Programı (5 modül) Total Ücreti 8100 +KDV olup, 6 taksitle 1350+KDV şeklinde alınmaktadır. İlk taksit kayıt yapıldıktan hemen sonra diğer taksitler her ayın 1 de yatırılır.
HESAP BİLGİLERİ
BAÇTE Birey Aile Çocuk Terapileri Enstitüsü Eğ. Araş. Danışmanlık Kişisel Gelişim ve Organizasyon Tic. Ltd.Şti.
İş Bankası Çağlayan Şubesi
Hesap No:1083-586201
Iban:TR31 00064000 0011 0830 5862 01
NOT: 2. Dönem Master eğitiminde 25-27 Eylül 2020 Tarihinde Dr. Gülşen Varlıklı İlk Görüşme, Tanı ve Teknikleri konusunu anlatacaktır.
Eğitim Süreci : 6 Taksit
Tarih : 17.04.2020
Ödeme : 1350,00 TL + KDV
Kişi : 20 kişiye kadar